DEVELOPMENT OF THE UNIT FOR STORAGE AND COOLING OF FOOD PRODUCTS
Abstract and keywords
Abstract (English):
In this article, a theoretical study of the apparatus for cooling and short-term storage of products, defined the scope and requirements for trouble-free operation of cooling devices.

Keywords:
cooling products, short-term storage of food products, mathematical model
Text

Практически все отрасли пищевых производств применяют искусственное охлаждение, которое является необходимым для сохранения качества продукции. Решение ряда существующих проблем связано с разработкой нового принципа построения охлаждающих аппаратов, наиболее всего отвечающих требованиям пищевой промышленности.

Одной из основных стадий технологического процесса производства является сохранение плодов и овощей свежими. Разработано устройство, которое может является узлом более сложного оборудования [2-3].

References

1. Alekseev G. V., Minaeva T. V. a Device for storing fruits and vegetables. The patent for utility model, No. 141084 from 12.03.2014

2. Alekseev G. V., Kondratov A. V., Verboloz E. I. model development of a cavity in the grinding of food raw materials. Storage and processing of agricultural products. 2007, № 11, p. 27-29

3. Alexeev G. V., Voronenko B. A., Goncharov M. V., Halavin I. Numerical methods in the simulation of technological machines and equipment. Tutorial / St. Petersburg, 2014, 355 c.

4. Alekseev G. V., I. I. Badenko Virtual laboratory workshop on the course "fluid mechanics" textbook / Saratov, 2013, 214 c.

5. Alekseev G. V., Kondratov A. V. prospects of use of cavitation for shredding food products. Monograph / Saratov, 2013, 312 c.

6. Ivanova A. S., Alexeev G. V. modeling of the process of leakage of non-Newtonian fluid on a rigid obstacle. Bulletin of the International Academy of refrigeration. 2012. No. 1. S. 34-35.

7. Alekseev G. V., Grishanova (Danilenko E. A., Kondratov A.V., Goncharov M. V. possibilities of implementing the effects of cavitation for shredding food raw materials. Bulletin of the International Academy of refrigeration. 2012. No. 3, p. 45-47.

8. Alekseev G. V., Aksenova O. I. the Use of mathematical modeling for resursosberegayuschih food production. The scientific journal ITMO. Series: the Processes and devices of food manufactures. 2014. No. 3. S. 1-10.


Login or Create
* Forgot password?